Wat is een Audi Q3?

De Audi Q3 is een compacte SUV die uitblinkt in veelzijdigheid en prestaties. Met een koffervolume dat varieert van 530 tot 1525 liter biedt deze SUV voldoende ruimte voor bagage en goederen, waardoor hij geschikt is voor zowel dagelijkse boodschappen als avontuurlijke roadtrips. De Audi Q3 is ontworpen met vijf zitplaatsen, waardoor het comfortabel plaats biedt aan passagiers en geschikt is voor gezinsgebruik.

De afmetingen van de Audi Q3 variëren binnen het bereik van 4.484 tot 4.506 mm in lengte, 1.851 tot 1.856 mm in breedte en 1.602 tot 1.616 mm in hoogte, afhankelijk van de specifieke uitvoering. Dit zorgt voor een compacte, wendbare SUV die nog steeds voldoende interieurruimte biedt.

Wat betreft prestaties heeft de Audi Q3 diverse motoropties met vermogens variërend van 150 tot 150 pk, wat zorgt voor responsieve acceleratie en efficiënt rijden. De topsnelheid varieert tussen 206 en 250 km/u, en de acceleratie van 0-100 km/u kan in slechts 7,3 seconden worden bereikt, wat indrukwekkende dynamiek biedt.

Wat is een Audi Q3

Audi Q3 geschiedenis

De geschiedenis van de Audi Q3 is een verhaal van evolutie en succes binnen het snelgroeiende segment van compacte luxe SUV’s. De Audi Q3 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2011 als het kleinere broertje van de populaire Audi Q5 en Q7. Het was bedoeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar compacte, premium SUV’s.

 

De eerste generatie van de Audi Q3 (8U) was gebaseerd op het Volkswagen Group A5-platform en werd geleverd met een reeks benzine- en dieselmotoren, wat bijdroeg aan zijn wereldwijde populariteit. De Q3 bood een stijlvol en eigentijds design, gecombineerd met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie, waardoor het een aantrekkelijke keuze was voor stads- en gezinsgebruik.

 

In 2018 werd de tweede generatie Audi Q3 (F3) geïntroduceerd. Deze nieuwe versie bracht verbeteringen in termen van ruimte, technologie en prestaties. De Audi Q3 werd meer volwassen en bood geavanceerde assistentiesystemen en connectiviteitsopties die aan de eisen van de moderne consument voldeden.

 

Bovendien heeft Audi de Q3-reeks uitgebreid met sportievere versies, waaronder de Audi RS Q3, die een krachtige prestatie levert. Het succes van de Audi Q3 heeft bijgedragen aan de groei van Audi in het SUV-segment en heeft zijn plaats als een gevestigde speler in de wereld van compacte luxe SUV’s versterkt. Het blijft een belangrijk model in het Audi-portfolio, gewaardeerd om zijn combinatie van stijl, prestaties en functionaliteit.

Wat is de prijs van een Audi Q3?

De Audi Q3 is beschikbaar voor aanschaf met een startprijs van € 48.985, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen op zoek naar een luxe compacte SUV. Echter, voor degenen die streven naar milieuvriendelijke efficiëntie en geavanceerde technologie, is de hybride versie van de Q3 de meest prijzige keuze, met een prijskaartje dat kan oplopen tot € 70.000. Hoewel dit de duurste configuratie is, biedt de hybride Audi Q3 een combinatie van brandstofbesparing en krachtige prestaties, wat voor sommigen de investering waard kan zijn. Deze variëteit in prijzen stelt kopers in staat om de Q3 te configureren op basis van hun behoeften, budget en milieubewuste overwegingen.

Prijs Audi Q3

Verbruik Audi Q3

De Audi Q3 valt op door zijn lage brandstofverbruik, met een gemiddelde van 5,9 liter per 100 kilometer, of een verhouding van 1 op 16,9. Dit geeft aan dat de Q3 uitblinkt in prestaties en luxe, maar ook in kosteneffectiviteit en milieuvriendelijkheid. Dit geeft aan dat de Q3 uitblinkt in zowel prestaties en luxe als kosteneffectiviteit en milieuvriendelijkheid. Dankzij zijn zuinigheid is de Q3 aantrekkelijk voor bestuurders die lange afstanden en binnensteden willen afleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over veelvuldig tanken of hoge brandstofprijzen. Bovendien helpt hij de CO2-uitstoot te verlagen, wat goed is voor het milieu. De Audi Q3 is dus een geliefde optie in de sector van compacte luxe SUV’s omdat hij stijl, kracht en zuinigheid in één pakket weet te combineren.

Welke motorolie heeft de Audi Q3?

De Audi Q3 maakt gebruik van synthetische motorolie met een specificatie die voldoet aan de viscositeitsklasse SAE 5W-30. Synthetische motoroliën worden vaak gekozen vanwege hun verbeterde prestaties en bescherming van de motor, met name in moderne voertuigen. De viscositeitsklasse 5W-30 geeft de eigenschappen van de olie aan, waarbij “5W” verwijst naar de dunne viscositeit bij koude start (waardoor de motor gemakkelijk kan smeren bij lage temperaturen) en “30” verwijst naar de viscositeit bij bedrijfstemperatuur. Deze specificatie zorgt voor een optimale smering en motorprestaties, wat essentieel is om de duurzaamheid en efficiëntie van de Audi Q3 te behouden. Het gebruik van de juiste motorolie is cruciaal om de levensduur van de motor te maximaliseren en optimale prestaties te waarborgen.