Geschiedenis van Opel

Opel, een iconisch Duits automerk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1862, toen Adam Opel een naaimachinefabriek oprichtte. Het bedrijf breidde zich al snel uit naar de productie van fietsen en later naar auto’s. In 1899 rolde de eerste Opel-auto van de productielijn, waarmee het bedrijf een pioniersrol speelde in de autoproductie in Duitsland. 

Tijdens de jaren 1920 en 1930 groeide Opel uit tot een van de grootste automobielproducenten in Europa, bekend om zijn innovatieve ontwerpen en betrouwbare technologie. In 1924 introduceerde Opel de “Laubfrosch” of “Tree Frog,” een compacte en betaalbare auto die populair werd. De Tweede Wereldoorlog bracht uitdagingen met zich mee voor Opel, zoals gedwongen participatie in oorlogsproductie. 

Na de oorlog werd Opel onderdeel van het General Motors-conglomeraat. De naoorlogse periode zag Opel de Kadett en later de legendarische Opel Manta en GT lanceren, die iconen werden van het tijdperk. In recentere jaren heeft Opel zich gericht op het leveren van moderne, milieuvriendelijke voertuigen met geavanceerde technologie. Onderdeel van de PSA Group (nu Stellantis), blijft Opel een prominente speler in de Europese automarkt, met een geschiedenis die de evolutie van de auto-industrie zelf weerspiegelt.

Geschiedenis Opel

Waar staat Opel bekend om?

Opel heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd dankzij de constructie van degelijke en betrouwbare auto’s. Het merk presenteert een uitgebreid scala aan voertuigen, geschikt voor zowel gezinsgebruik als zakelijke doeleinden. Echter, Opel wordt doorgaans niet direct geassocieerd met het vervaardigen van uiterst opwindende auto’s. 

Daarnaast heeft Opel zijn focus op innovatie behouden, met technologische ontwikkelingen die gericht zijn op brandstofefficiëntie en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Hoewel Opel misschien niet de meest opwindende auto’s in de branche produceert, blijft het merk trouw aan zijn kernwaarden van betrouwbaarheid, toegankelijkheid en duurzaamheid.

Wat is de prijs van een Opel?

Opel auto’s vallen over het algemeen in het midden tot lagere prijssegment in vergelijking met sommige andere premium automerken. Het merk staat bekend om het aanbieden van betaalbare en toegankelijke voertuigen die een goede balans bieden tussen prijs, kwaliteit en functies. Overigens biedt het merk ook iets duurdere auto’s aan. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de SUV’s en crossovers van Opel, zoals de Opel Crossland, Opel Mokka en Opel Grandland X, die zich richten op de groeiende vraag naar ruimere en avontuurlijkere voertuigen. Deze kunnen zich qua prijs ergens tussen het midden- en hogere segment bevinden, afhankelijk van de uitrusting en specificaties.

Prijs Opel

Brandstofgebruik Opel

Opel heeft op verschillende manieren geïnvesteerd in een duurzame manier van rijden. Zo hebben zij bijvoorbeeld flink gewerkt aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke aandrijfopties, waaronder elektrische en hybride voertuigen. Modellen zoals de Opel Corsa-e en Opel Grandland X Hybrid zijn voorbeelden van Opel’s betrokkenheid bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van groenere mobiliteit. 

Daarnaast heeft Opel ook veel inspanningen geleverd om de brandstofefficiëntie van zijn voertuigen te verbeteren, zowel door het gebruik van efficiënte motortechnologieën als door het verminderen van het gewicht en het verbeteren van de aerodynamica. Tot slot maakt Opel ook veelvuldig gebruik van recycling en duurzame materialen.

 

Waarom heet Opel in Engeland Vauxhall?

Zowel Opel als Vauxhall zijn al jaren onderdeel van het GM-concern. Doordat beide bedrijven in dezelfde marktsegmenten opereerden is later besloten om samen door te gaan op hetzelfde programma. Alleen de merknaam is dus wel anders gebleven.