Wat is een Volkswagen Transporter?

De Volkswagen Transporter is een veelzijdig en ruim bedrijfsvoertuig dat indruk maakt met zijn kenmerkende ontwerp en praktische eigenschappen. Met maar liefst 9 zitplaatsen biedt de Transporter voldoende ruimte voor passagiers, ideaal voor grote groepen of familie-uitstapjes. Bovendien beschikt het over een royale bagageruimte met een inhoud van 959 liter, waardoor het gemakkelijk is om bagage, goederen of apparatuur te vervoeren.

Dit voertuig weegt 1.880 kg en wordt aangedreven door een krachtige motor met een vermogen van 85 kW (115 pk) en een maximumkoppel van 170 Nm. Dit vertaalt zich naar indrukwekkende prestaties, met een topsnelheid van 203 km/u en een acceleratietijd van 0-100 km/u in slechts 8,9 seconden. De Transporter combineert dus kracht met wendbaarheid en is geschikt voor zowel stadsverkeer als lange snelwegritten.

Of het nu gaat om zakelijk gebruik, familie-uitstapjes of avontuurlijke reizen, de Volkswagen Transporter biedt comfort, ruimte en prestaties in één pakket, waardoor het een veelzijdige keuze is voor veeleisende bestuurders.

Wat is een Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter geschiedenis

De geschiedenis van de Volkswagen Transporter, liefkozend bekend als de VW Bus of Bulli, is een verhaal van innovatie en iconisch design. De oorsprong van de Transporter gaat terug tot de jaren 1940, toen de Nederlandse ingenieur Ben Pon Sr. de allereerste schetsen maakte voor wat later de Transporter zou worden. Het resultaat was de legendarische Type 2, die in 1950 voor het eerst werd geïntroduceerd.

De vroege generaties, aangeduid als T1 en T2, werden al snel synoniem met de tegencultuurbeweging van de jaren 60 en 70. Ze werden vaak gebruikt als hippiebusjes en symboliseerden vrijheid en avontuur.

Met de daaropvolgende generaties, de T3, T4 en T5, evolueerde de Transporter om te voldoen aan veranderende technologische en veiligheidseisen. De T5 introduceerde een moderner, gestroomlijnd ontwerp en meer geavanceerde technologie.

In de 21e eeuw bleef de Transporter een populaire keuze voor bestelwagens en campers, en Volkswagen introduceerde zelfs elektrische en hybride versies om tegemoet te komen aan milieubewuste bestuurders.

Met zijn lange geschiedenis van veelzijdigheid, iconisch ontwerp en een plaats in de popcultuur, blijft de Volkswagen Transporter een van ‘s werelds meest geliefde bedrijfsvoertuigen en heeft het zijn positie als een tijdloze klassieker verdiend.

Wat is de prijs van een Volkswagen Transporter?

De prijs van een Volkswagen Transporter varieert afhankelijk van de specifieke uitvoering en configuratie die je kiest. De vanafprijs voor een basismodel van de Transporter begint bij € 18.535, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zakelijke en particuliere kopers die op zoek zijn naar een betrouwbaar bedrijfsvoertuig.

Het scala aan beschikbare uitvoeringen en opties voor de Transporter is uitgebreid, met in totaal 18 verschillende configuraties. Deze variëren in termen van grootte, uitrusting en aandrijving, zodat kopers de Transporter kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften, van bestelwagens voor vrachtvervoer tot passagiersbusjes voor personenvervoer.

Aan de bovenkant van het assortiment vind je de meest luxe en volledig uitgeruste uitvoeringen, die prijzen kunnen bereiken tot € 94.840. Deze topvarianten zijn vaak voorzien van geavanceerde functies en extra opties, zoals hoogwaardige interieurs en geavanceerde technologie.

Prijs Volkswagen Transporter

Verbruik Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is een veelzijdig en efficiënt bedrijfsvoertuig met een indrukwekkende brandstofefficiëntie. Met een verbruik dat varieert tussen 5.5 en 6.0 liter per 100 kilometer, biedt de Transporter economische prestaties die zowel gunstig zijn voor de portemonnee als het milieu. Dit maakt de Transporter tot een aantrekkelijke keuze voor zakelijk en persoonlijk gebruik, waarbij kostenbesparing en milieubewustzijn belangrijk zijn. Naast zijn zuinige brandstofverbruik biedt de Transporter ook veelzijdigheid in zijn configuraties en uitvoeringen, waardoor hij geschikt is voor uiteenlopende toepassingen, van vrachtvervoer tot personenvervoer. De combinatie van efficiëntie, flexibiliteit en betrouwbaarheid maakt de Volkswagen Transporter tot een favoriet onder bestuurders wereldwijd.