Dieven worden steeds handiger om auto’s in te breken. Het is erg vervelend als er iemand in je auto is geweest en waardevolle spullen heeft meegenomen, zoals het navigatiesysteem.Uiteraard zal je de auto goed af moeten sluiten, ook als je maar heel even weg bent om bijvoorbeeld iets af te geven. Een goede manier om inbraak te voorkomen is door de auto te parkeren op een goed verlichte plaats op een drukkere plaats. Zo hebben anderen zicht op de auto en wordt het lastiger voor inbrekers om ongezien binnen te komen.

Bewaar spullen uit het zicht

Ook is het handig om waardevolle spullen niet in het zicht te bewaren en het liefst helemaal niet in de auto te bewaren. Ook iets wat er misschien niet als waardevol uitziet zoals een boodschappentas kan reden genoeg voor een inbreker om de auto binnen te komen. Iets waar je misschien niet snel aan denkt, maar het is handig om de afdruk van de zuignap van het navigatiesysteem te verwijderen. Het is helemaal duidelijk dat er niks te halen valt als je het dashboardkastje openzet. Zo is er te zien dat er helemaal niks te halen valt in de auto.

Autosleutel

Ook is het erg belangrijk om goed op je autosleutel te letten. Zeker als je auto keyless is. Laat de sleutel dan ook nooit achter in een tas of jas in een garderobe of kleedkamer. Wanneer de sleutel in handen is van een inbreker zal deze misschien wel de auto stelen.

Comments are closed.