Het heeft een lange tijd geduurd, maar ook Toyota heeft het licht van elektrische auto’s gezien. Toyota is de grootste autoproducent ter wereld en loopt een beetje achter wat betreft elektrische auto’s. Toch brengt het merk nu een elektrische gezinsauto uit: Model bZ4X. Er wordt verwacht dat het nieuwe model halverwege 2022 op de Nederlandse markt wordt gebracht.

Waarom duurde het zo lang bij Toyota?

Voorheen geloofde Toyota nog niet in volledig elektrische auto’s. Toch is de mening van het Japanse automerk verandert. Inmiddels hebben ze al een volledig elektrisch model uitgebracht in China, maar deze is hier niet leverbaar. Veel grote automerken hebben allang elektrische auto’s op de markt gebracht. Denk hierbij aan Ford, Hyundai, SKODA, Volkswagen, Volvo etc. Toch maakt Toyota zich er niet druk om. In een interview met NU.nl geeft de CTO (Chief Technology Officer) aan dat de elektrische Toyota, in tegenstelling tot andere automerken, gelijk goed gaat functioneren. Waar andere bedrijven gekampt hebben met problemen bij de eerste elektrische auto’s, heeft Toyota hiervan geleerd. Het bedrijf doet er alles aan om hun reputatie als betrouwbare auto’s hoog te houden.

Toyota’s eerste elektrische auto: wat kunnen we verwachten?

In 2022 kunnen we in Nederland dus de volledig elektrische auto’s van Toyota verwachten. De BZ4X serie bestaat uit zeven modellen. Het model op de foto is nog een studiemodel. De ‘bZ’ staat voor ‘beyond Zero’ omdat, volgens Toyota, de auto verder gaat dan alleen uitstootvrij rijden. De ‘4’ staat voor de grootte van de auto. Omdat er in totaal 7 modellen worden uitgebracht, betekent dit dat model 4 ongeveer de middenmaat is. De ‘X’ geeft aan dat het om een SUV of cross-over model gaat. Bovendien kunnen we de komende jaren meer van Toyota verwachten op het gebied van elektrische auto’s. Het bedrijf heeft namelijk meer dan 11 miljard geïnvesteerd in accutechnologie.

Comments are closed.