Een aantal weken wachten op de volgende F1-race is moeilijk! Geen wonder dat F1-fans deze ‘aanlokkelijke’ foto van Red Bull-teambaas Christian Horner aangrepen om voor eens en voor altijd te bepalen welk team de meest aantrekkelijke teambaas heeft!

Fans genieten van sexy foto’s van F1-teambazen

F1-coureurs zijn natuurlijk excentrieke karakters, maar hun bazen kunnen er ook wat van! Voor fans van de hoogste raceklasse is het vaak een sport om F1-teambazen een beetje belachelijk maken. Dit blijk ook maar weer uit een actie die op Reddit is bedacht, waarin fans om inzendingen vroegen om zo de meest ‘sexy’ teambaas te verkiezen. Vooral Christian Horner (teambaas Red Bull), Toto Wolff (teambaas Mercedes) en Günther Steiner (teambaas Haas F1) kwamen aan de beurt. In eerste instantie waren de pijlen gericht op de teambaas van Max Verstappen. Hij zou met zijn naam, Christian ‘Horny’, het perfecte doelwit zijn voor flauwe grappen. In de verschillende reacties op Reddit werd dan ook veelvuldig gegrapt dat hij op een echte DILF zou lijken. Ook werd hij met James Bond vergeleken en werden er op Reddit een aantal grappen gemaakt over het feit dat Christian Horner met een bandlid van de Spice Girls Geri Halliwell is getrouwd.  

Christian Horner vaker het mikpunt van spot: wie is parkiet Budgy?

Het is niet de eerste keer dat er een grapje met teambaas Christian Horner wordt uitgehaald. Eerder kreeg de teambaas van Red Bull al een veel te strakke speedo van zijn Australische fans. Op de zwembroek zou ‘Budgy Smuggler’ hebben gestaan. Deze term refereert naar het geslachtsdeel van Christian Horner die in een te krappe zwembroek zou zitten. Hierdoor zou het lijken alsof hij een parkiet ‘Budgy’ mee smokkelt. Ook onze eigen Max Verstappen zou al eerder een grap met de Brit hebben uitgehaald. Zo zou hij samen met mijn teamgenoot Sergio Perez de man in kwestie hebben opgebeld. Aan de telefoon zou Max Verstappen een eend hebben nagedaan. Christian Horner vond deze actie minder leuk en eindigde al snel het telefoongesprek. Later voelde de Nederlandse wereldkampioen, zich toch een beetje schuldig en belde hij de teambaas opnieuw op om zijn excuses aan te bieden.

Hoe werd Christian Horner teambaas van Red Bull?

Christian Edward Johnston Horner werd op 16 november 1973 in het Verenigd Koninkrijk geboren en staat bekend als een voormalig autocoureur. Sinds 4 januari 2005 is de ex-coureur ook de baas van het Red Bull F1-team. Hij zou hierbij de jongste baas ooit zijn geweest die een F1-team zou hebben geleid. Ook zou hij uiteindelijk de langst zittende teambaas in de F1-sport zijn geworden. Verder is het de teambaas gelukt om maar liefst 6 keer wereldkampioen te worden met Red Bull. In de jaren 2010 t/m 2013 zou Sebastian Vettel namelijk vier keer wereldkampioen zijn geweest en in de afgelopen twee jaar haalde Max Verstappen twee keer goud.

Waar houden F1-teambazen zich eigenlijk zoal mee bezig?

Misschien volg je de Formule 1 al een tijdje, maar heb jij je altijd afgevraagd waar een F1-teambaas zich eigenlijk allemaal mee bezig houdt. In eerste instantie is een teambaas het gezicht van een F1-team. Hierbij staan zij voornamelijk de pers te woord, waarin ze praten namens het team. Verder vertegenwoordigen zij het team op het gebied van sportieve en politieke zaken. Zo organiseren zij bijvoorbeeld besprekingen met de F1-organisatie, de stewards of andere F1-teams. Ook houden de teambazen zich bezig met het creëren van een winnaarsmentaliteit onder de F1-coureurs. Soms moeten ze hierbij bepaalde taken aan andere experts delegeren. Binnen een F1-team werken dan ook allerlei andere gespecialiseerde medewerkers, zoals race engineers, strategen en monteurs. Het is dan dus aan de teambaas om het overzicht binnen het team te bewaren en hierin de juiste keuzes te maken…

Comments are closed.