Nyck de Vries rijdt dit jaar voor het eerst een volledig seizoen in de F1, voor AlphaTauri. In zijn F1-bolide bereikt hij hoge snelheden. Zodra hij thuis is, rijdt hij echter in een auto die absoluut niet bij een F1-coureur past!

In welk soort auto’s rijden F1 coureurs in hun vrije tijd?

Het is niet ongewoon voor Formule 1-coureurs om zichzelf te verwennen met luxe auto’s, omdat ze een passie hebben voor auto’s en natuurlijk rijden met hoge snelheden. Ook met een gemiddeld salaris van enkele miljoenen per jaar komt er bij een F1 coureur al gauw een wat luxere auto kijken. Veel Formule 1-coureurs bezitten dan ook een of meerdere sportauto’s of supercars. Ferrari is een van de meest populaire automerken onder Formule 1-coureurs, vanwege de lange geschiedenis en de prestaties van het merk in de Formule 1. Veel coureurs bezitten een Ferrari als persoonlijke auto, zoals Charles Leclerc, Sebastian Vettel en Carlos Sainz Jr. Andere populaire automerken onder Formule 1-coureurs zijn Lamborghini, Aston Martin, Porsche, McLaren en Mercedes-Benz. Sommige coureurs kiezen er ook voor om elektrische auto’s te rijden, zoals de Tesla Model S.

Nyck de Vries rijdt privé in een Mini Moke

Daar waar je van Nyck de Vries, wonend in Monaco, ook wel zo’n gave sportauto zou verwachten, dacht hij daar zelf heel anders over. Hij rijdt in zijn vrije tijd namelijk in een Mini Moke. De Moke is een kleine open jeep-achtige auto die oorspronkelijk is ontworpen als een militair voertuig, maar later populair werd als recreatief voertuig. De Moke werd oorspronkelijk geproduceerd door de British Motor Corporation (BMC) in 1964. De auto heeft een karakteristiek uiterlijk met een open dak en een laag profiel. De Moke heeft vier zitplaatsen en is uitgerust met een kleine motor. De auto heeft een handgeschakelde versnellingsbak en achterwielaandrijving. De Moke werd vooral populair als recreatievoertuig in de jaren zestig en zeventig en werd geassocieerd met de hippiecultuur van die tijd. In de jaren negentig werd de productie van de Moke stopgezet, maar er zijn nog steeds veel liefhebbers van deze unieke auto.

Waarom rijdt Nyck de Vries in een Moke?

Allereerst is een Mini Moke erg compact en wendbaar: het is een wat kleinere auto die je zo gemakkelijk door smalle straatjes kan navigeren. Dit maakt het een ideale auto voor stedelijke gebieden en drukke verkeerssituaties. Daarnaast hebben Moke auto’s meestal een open dak, waardoor je kunt genieten van het gevoel van de wind in je haren en het zonlicht op je huid tijdens het rijden. Dan een belangrijk voordeel, vooral in het belang van de portemonnee: brandstofzuinig. De Moke auto heeft over het algemeen een kleine motor en is daarom zeer brandstofzuinig. Zo bespaar je geld op brandstofkosten. Tot slot zijn Moke auto’s zeer geschikt voor avontuurlijke ritten: ze hebben vaak een robuust ontwerp en zijn zo geschikt voor het rijden op onverharde wegen of zelfs off-road, waardoor je er best een ruig ritje mee kunt maken. Iets wat Nyck vast ook weleens doet tijdens zijn ritjes in Monaco.

https://streamable.com/0sxe9p

Comments are closed.