Nyck de Vries heeft op zijn weg richting de Formule-1 veel tegenslagen moeten verwerken. Nu hij eindelijk toch het hoogste niveau heeft weten te behalen, is men alsnog niet helemaal tevreden over de Nederlander. Hij moet absoluut gaan uitkijken voor z’n stoeltje, zeker na dit soort vernietigende commentaren…

Nyck de Vries voldoet nog niet aan de verwachtingen

In de media doemen er na een aantal races zo zachtjes aan kritische geluiden op over Nyck de Vries. De 28-jarige F1-coureur kreeg bij het Race Café van Ziggo Sport flink wat commentaar voor de kiezen. De Nederlander staat nog niet bepaald hoog in het klassement en krijgt hierdoor met name veel kritiek van Frans Verschuur. Zo vond hij dat het niveau van Nyck de Vries snel omhoog moet gaan. Nyck De Vries zou nu namelijk wel zeker 6 keer hebben verloren van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Hij zou drie keer in de kwalificatie en drie keer in de race van de Japanner hebben verloren. Verder vindt Frans Verschuur het ook raar dat de teambaas van AlphaTauri (Franz Tost) in het verleden geroepen zou hebben dat Nyck De Vries de kar moet gaan trekken binnen het team. Terwijl zijn teamgenoot Yuki Tsunoda hoger in het klassement staat en meer ervaring heeft in de F1. F2-coureur Richard Verschoor heeft echter meer vertrouwen in de Nederlandse coureur. Hij denkt namelijk dat Nyck de Vries wel mee zou moeten kunnen met het niveau van de Formule-1. Ook Rick Winkelman vindt dat we Nyck de Vries meer tijd moeten gunnen. Al gaf hij ook aan dat hij er wel op had gehoopt dat Nyck de Vries dichter of zelfs voor Yuki Tsunoda zou hebben gereden.

Nyck de Vries ging met omweg naar Formule 1

Op jonge leeftijd wordt Nyck de Vries al als een aanstormend talent gezien, als hij op de kartbaan menig toernooi weet te winnen. Hij wordt dan ook al snel ontdekt door het Formule 1-team van McLaren. Als testrijder wordt de Fries klaargestoomd voor het echte werk als F1-coureur. Toch blijkt de overgang van de kartbaan naar de race auto een zwaardere omschakeling dan gedacht. Uiteindelijk eindigt in 2018 de samenwerking met MCLaren, nadat zij toch hun pijlen hebben gericht op een ander F1-talent, genaamd Lando Norris. Toch wil de Nyck de Vries niet bij de pakken neerzitten en vervolgt hij zijn carrière in de F2, de raceklasse onder de Formule 1. Opnieuw lukt het de Nederlander maar niet om een F1 contract te bemachtigen. Vervolgens besluit de coureur om in de Formule-E aan de slag te gaan. In deze elektrische raceklasse heeft Nyck de Vries meer succes als het hem lukt om in 2021 de wereldtitel te bemachtigen. Uiteindelijk weet de coureur in 2023 zijn fulltime debuut te maken in het F1-team AlphaTauri.

Wie is de teamgenoot van Nyck de Vries?

Voordat Nyck de Vries zijn entree maakte voor AlphaTauri reed Yuki Tsunoda al twee jaar voor dit team. In het eerste jaar wist de Japanner 14e te worden in het algemeen klassement. En het jaar hierop eindigde de AlphaTauri-coureur op de 17e plaats. Vooralsnog is het onduidelijk of Yuki Tsunoda de eerste coureur van het team wordt. Yuki Tsunoada heeft dan weliswaar meer ervaring in de Formule-1, zijn teamgenoot Nyck de Vries heeft in het algemeen juist weer meer ervaring.

Comments are closed.