Geschiedenis van Audi

De geschiedenis van Audi begint in 1909, toen de Duitse ingenieur August Horch zijn eigen automerk oprichtte. Vanaf 1910 noemde hij dit automerk Audi, afgeleid van de Latijnse vertaling van zijn achternaam “Horch”, wat “horen” betekent in het Duits. In de jaren die volgden, groeide Audi gestaag als een autofabrikant die innovatieve technologie en ontwerpen combineerde. In 1932 werden Audi, Horch, Wanderer en DKW samengevoegd tot Auto Union AG, wat resulteerde in het iconische logo van vier in elkaar grijpende ringen dat elk merk vertegenwoordigde. De Tweede Wereldoorlog bracht uitdagingen met zich mee, waarbij Audi zich concentreerde op de productie van militaire voertuigen en vliegtuigmotoren. 

Na de oorlog herstelde het bedrijf zich en hervatte het de productie van personenauto’s. In 1964 nam de Volkswagen Group een meerderheidsbelang in Auto Union, waardoor Audi uiteindelijk deel werd van dit conglomeraat en een nieuwe fase van groei en ontwikkeling inging. In het jaar 1980 brak Audi door met de introductie van de revolutionaire quattro vierwielaandrijvingstechnologie, die niet alleen in de autosport succesvol was, maar ook een impact had op straatmodellen. Dit markeerde het begin van Audi’s reputatie als voorloper in technologie en prestaties. 

Vanaf 21e eeuw heeft Audi zijn focus verlegd naar duurzaamheid en elektrificatie. Het heeft elektrische en hybride modellen geïntroduceerd en is betrokken bij de ontwikkeling van geavanceerde autonome rijtechnologieën. Audi blijft zich inzetten voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van mobiliteit met respect voor zijn rijke geschiedenis.

Audi Geschiedenis

Waar staat Audi bekend om?

Audi handhaaft zijn positie als een vooruitstrevend merk binnen de auto-industrie, vermaard om zijn geavanceerde technologieën, sportieve excellentie en premium ontwerpen. Met een erfgoed dat teruggaat tot het begin van de 20e eeuw, heeft Audi zichzelf gevestigd als een symbool van sportieve luxe, waarbij de combinatie van krachtige prestaties en verfijnde esthetiek centraal staat. 

Een opvallend specialisme van Audi ligt in zijn toonaangevende vierwielaandrijvingssysteem, bekend als quattro, dat niet alleen voor succes in de autosport heeft gezorgd, maar ook voor superieure grip en stabiliteit op de weg. Bovendien heeft Audi zich actief toegelegd op elektrificatie en is het een voortrekker geworden op het gebied van elektrische en hybride mobiliteit, met baanbrekende modellen die duurzaamheid en prestaties combineren.

Wat is de prijs van een Audi?

De auto’s van het merk Audi vallen over het algemeen in het hogere prijssegment, met een breed scala aan modellen en prijsklassen. Audi biedt voertuigen aan in verschillende categorieën, zoals compacte auto’s, sedans, SUV’s en sportwagens, elk met hun eigen prijsbereiken. Audi heeft instapmodellen die redelijk toegankelijk kunnen zijn voor mensen met een gemiddeld budget, maar het merk staat vooral bekend om zijn premium en luxe aanbod. Voorbeelden van auto’s van Audi voor mensen met een gemiddeld budget zijn de Audi A1, Audi A3, Audi Q2 en Audi Q3.

Prijsrange Audi

Wat is Audi Connect?

Audi Connect is een geavanceerd systeem voor infotainment en connectiviteit, ontwikkeld door het Duitse automerk Audi. Het doel ervan is om de rijervaring te verbeteren door diverse technologieën en diensten te integreren die zowel entertainment als gemak bieden. Met behulp van de ingebouwde communicatiesystemen van de auto, zoals GPS, mobiele data en Wi-Fi, biedt Audi Connect een scala aan functies aan bestuurders en passagiers. 

Deze functies omvatten onder andere realtime navigatie met verkeersinformatie, op afstand bedienbare voertuigfuncties via een smartphone-app, de mogelijkheid om de auto als Wi-Fi-hotspot te gebruiken, toegang tot entertainmentplatforms, en online diensten zoals weerupdates en noodhulpdiensten. Het systeem kan ook gepersonaliseerde aanbevelingen en suggesties bieden op basis van het gedrag en de voorkeuren van de bestuurder.

Hoe activeer je Audi Connect?

In de eerste plaats is het essentieel om jezelf te registreren als hoofdgebruiker. Hierna is verificatie van dit myAudi-account noodzakelijk. Dit proces is moeiteloos uit te voeren door naar het Audi Connect Gebruikersbeheer te gaan binnen myAudi. Hier kun je simpelweg de optie ‘Nu verifiëren’ selecteren.

Welke auto’s van Audi zijn hybride?

Audi biedt diverse hybride modellen in hun gamma, waaronder plug-in hybrides (PHEVs) en hybride voertuigen, hoewel het aanbod kan variëren per regio en jaar. Voorbeelden van Audi’s hybride auto’s omvatten de A3 e-tron, een plug-in hybride A3 variant met zowel een verbrandings- als elektrische motor. Daarnaast zijn er de Q5 TFSI e en Q7 TFSI e, plug-in hybrides van respectievelijk de Q5 en Q7 SUVs. 

De luxueuze A6, A7, en A8 TFSI e modellen bieden plug-in hybride varianten binnen de sedan en Sportback categorieën. Audi blijft hun aanbod en technologie updaten, dus recente informatie kan het best op de officiële website of bij lokale dealers worden verkregen.