Geschiedenis van BMW

BMW, voluit Bayerische Motoren Werke AG, is een toonaangevend Duits automerk dat wereldwijd bekendstaat om zijn luxueuze en sportieve voertuigen. Het merk heeft een rijke geschiedenis en staat synoniem voor Duitse engineering, prestaties en verfijning. BMW is opgericht in 1916 door Franz Josef Popp en heeft sindsdien zijn stempel gedrukt op de automobielindustrie. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog richtte het bedrijf zich met name op de bouw van vliegtuigmotoren. Na de oorlog schakelde het merk over op motorfietsen en auto’s. Met name de ‘Neue Klasse’ sedans uit de jaren 60 gaven BMW een goede reputatie. Daarnaast legden deze auto’s de basis voor zijn luxueuze en sportieve imago. In de jaren 70-80 bevestigde BMW zijn status met de 3 Serie, 5 Serie en 7 Serie. Het nieuwe millennium zag BMW’s pioniersrol in elektrische mobiliteit met de i3 en i8.

Geschiedenis BMW

Waar staat BMW bekend om?

Een opvallend kenmerk van BMW is het voortdurende streven naar duurzaamheid en innovatie. Het merk heeft zich gecommitteerd aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën en duurzame mobiliteitsoplossingen. Dit uit zich onder andere in de productie van hybride en elektrische voertuigen, zoals de BMW i3 en i8, die een combinatie van prestaties en efficiëntie bieden. 

Bovendien staat BMW bekend om zijn brede scala aan voertuigen, variërend van luxe sedans en coupés tot SUV’s en sportwagens. Het merk heeft een sterke focus op het leveren van opwindende rijervaringen en geavanceerde technologieën voor zowel bestuurder als passagiers. De voertuigen van BMW zijn vaak uitgerust met de nieuwste infotainment- en veiligheidsvoorzieningen, wat ook weer bijdraagt aan deze hoogwaardige rijervaring.

Wat is de prijs van een BMW?

Wat betreft de prijsrange van BMW-voertuigen, varieert deze aanzienlijk, afhankelijk van het model, de uitrusting en de opties. Toch kan je zeggen dat de meeste BMW modellen passen in het hoogsegment. Het merk staat immers bekend om zijn luxe, kwaliteit, vakmanschap en geavanceerde technologieën. 

Prijsrange BMW

Brandstofgebruik BMW

Op het gebied van brandstofefficiëntie heeft BMW aanzienlijke vooruitgang geboekt. Naast het aanbieden van benzinemotoren, heeft het merk geïnvesteerd in zuinige dieselmotoren en is het toegewijd aan het verbeteren van de brandstofefficiëntie van al zijn voertuigen, waaronder hybride en elektrische modellen. 

Het merk blijft streven naar technologische vooruitgang en duurzame mobiliteit, terwijl het trouw blijft aan zijn erfgoed van hoogwaardige Duitse engineering en design. Of het nu gaat om dagelijks woon-werkverkeer of avontuurlijke reizen, BMW biedt een gevarieerde en uitgebreide selectie voertuigen die tegemoetkomen aan de diverse behoeften en wensen van autoliefhebbers over de hele wereld.

BMW Motoren

Bovendien staat BMW ook bekend om zijn motoren. Hierbij is BMW Motorrad het label waaronder het Duitse bedrijf BMW al sinds 1923 zijn motorfietsen produceert. Het vormt een aparte bedrijfstak binnen BMW’s Konzern- und Markenentwicklung divisie. Met een uitgebreide reeks modellen die variëren van krachtige sportfietsen tot veelzijdige adventure-tourers, heeft BMW Motorrad een rijke traditie van vakmanschap en innovatie opgebouwd.