Wat is een Skoda Enyaq iV-serie?

De Skoda Enyaq iV-serie is een indrukwekkende elektrische SUV die een harmonieuze combinatie biedt van kracht, ruimte en efficiëntie. Met zijn gewicht van 1.975 kg en ruime interieur biedt deze auto plaats aan vijf personen in comfort en stijl. De bagageruimte varieert van een royale 585 liter tot een indrukwekkende 1.710 liter wanneer de achterbank neergeklapt is, wat ideaal is voor gezinsuitstapjes en bagagevervoer. 

Onder de motorkap heeft de Enyaq iV-serie verschillende vermogensniveaus om aan verschillende rijbehoeften te voldoen, variërend van 148 pk tot 266 pk. Deze krachtige elektrische aandrijving zorgt voor een soepele versnelling van 0 naar 100 km/h in slechts 6,2 seconden, wat een opwindende rijervaring garandeert. 

Maar de Enyaq iV is niet alleen snel; hij is ook milieuvriendelijk en emissievrij, wat bijdraagt aan een duurzame toekomst op de weg. Met zijn kenmerkende Skoda-ontwerp en geavanceerde technologieën is de Enyaq iV-serie een veelzijdige en aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en ruime elektrische SUV.

Wat is een Skoda Enyaq iV-Serie

Skoda Enyaq iV-serie geschiedenis

De Skoda Enyaq iV-serie is een resultaat van Skoda’s voortdurende inspanningen om te innoveren en te evolueren binnen de autowereld. Het vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de elektrificatie-inspanningen van het merk, dat teruggaat tot zijn oorsprong in het begin van de 20e eeuw. 

Skoda heeft gedurende zijn geschiedenis altijd gestreefd naar vooruitgang en het leveren van hoogwaardige voertuigen voor diverse markten. De Enyaq iV-serie zelf werd voor het eerst onthuld in 2020, en markeerde de entree van Skoda in de groeiende markt voor elektrische voertuigen. Deze innovatieve SUV bouwt voort op de rijke erfgoed en expertise van Skoda in autotechnologie en combineert traditioneel vakmanschap met moderne duurzame mobiliteit. 

Met zijn verschillende vermogensniveaus, ruim interieur, indrukwekkende bagageruimte en snelle acceleratie heeft de Enyaq iV-serie snel erkenning en populariteit verdiend onder autoliefhebbers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en krachtige SUV. 

De Skoda Enyaq iV-serie vertegenwoordigt de voortdurende evolutie van Skoda als automerk en haar toewijding aan het leveren van geavanceerde voertuigen die voldoen aan de behoeften van de moderne consument en bijdragen aan een duurzamere toekomst van mobiliteit.

Wat is de prijs van een Skoda Enyaq iV-serie?

Aangezien de Skoda Enyaq iV-serie een elektrische auto is, is het te verwachten dat de prijs hoger ligt dan die van vergelijkbare voertuigen. Dat is inderdaad het geval, aangezien dit model begint bij een prijs van € 58.990,-. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, moeten we rekening houden met de totale eigendomskosten op de lange termijn. Elektrische voertuigen hebben doorgaans lagere bedrijfskosten en lagere kosten per kilometer in vergelijking met benzine- of dieselauto’s. 

Bovendien kunnen eigenaren van elektrische auto’s in aanmerking komen voor financiële voordelen, zoals belastingvoordelen en subsidies, die de initiële kosten kunnen compenseren. Dus, terwijl de aankoopprijs van de Skoda Enyaq iV-serie misschien hoger is, kunnen de voordelen op de lange termijn en de milieuvriendelijke aard van elektrische mobiliteit het tot een aantrekkelijke keuze maken voor veel consumenten.

Prijs Skoda Enyaq iV-serie

Introductie Skoda Smart Dials

Skoda introduceert een innovatief en elegant bedieningssysteem in zijn voertuigen, genaamd Skoda Smart Dials. Dit state-of-the-art systeem bestaat uit drie verfijnde draaiknoppen, elk voorzien van een geavanceerd digitaal display, fraai gepositioneerd onder het infotainmentscherm. 

De buitenste Smart Dials bieden moeiteloze controle over de interieurtemperatuur, stoelverwarming en stoelventilatie, terwijl de centrale Smart Dials naadloze bediening mogelijk maken van het infotainmentvolume, de ventilatorsnelheid, luchtuitstroom, intelligente airconditioning, rijmodi en kaartzoomfuncties. Deze nieuwe bedieningselementen combineren vorm en functionaliteit op een verfijnde manier, waardoor de algehele rijervaring nog plezieriger en intuïtiever wordt. 

Deze geavanceerde Skoda Smart Dials zijn niet alleen een streling voor het oog, maar ze bieden ook een naadloze en intuïtieve controle over verschillende aspecten van het voertuig, waardoor de bestuurder en passagiers kunnen genieten van een geoptimaliseerde rij- en comfortervaring.