Wat is een Peugeot 108?

De Peugeot 108 is een compacte stadsauto die indruk maakt met zijn handige afmetingen. Met een lengte van 3,47 meter, een breedte van 1,88 meter en een hoogte van 1,460 meter, is hij perfect geschikt voor manoeuvreren in drukke stedelijke omgevingen. Ondanks zijn compacte formaat biedt de bagageruimte een verrassend ruime inhoud van 196 liter, wat voldoende is voor dagelijkse boodschappen en bagage. 

De Peugeot 108 is efficiënt als het gaat om brandstofverbruik, met een gemiddelde van 3,7 liter per 100 kilometer, waardoor hij zowel kostenefficiënt als milieuvriendelijk is. Onder de motorkap bevindt zich een krachtige motor met een maximaal vermogen van 53 kW (ofwel 72 pk), waardoor de auto vlot kan accelereren en goed presteert in stedelijke verkeersomstandigheden. 

Met een topsnelheid van 160 km/u kan de Peugeot 108 ook op de snelweg goed meekomen. Dankzij zijn compacte formaat, efficiënte brandstofverbruik en handige bagageruimte is de Peugeot 108 een aantrekkelijke keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een praktische en economische auto zonder concessies te doen aan stijl en prestaties.

Wat is een Peugeot 108

Peugeot 108 geschiedenis

De geschiedenis van de Peugeot 108 begint in 2014, toen deze compacte stadsauto voor het eerst werd geïntroduceerd. De 108 is de opvolger van de Peugeot 107 en deelde zijn platform met vergelijkbare modellen zoals de Citroën C1 en de Toyota Aygo, dankzij een samenwerking tussen Peugeot, Citroën en Toyota. De Peugeot 108 werd met open armen ontvangen vanwege zijn handige formaat en zuinige brandstofverbruik, waardoor hij bij uitstek geschikt was voor stedelijke omgevingen. 

Met afmetingen van ongeveer 3,47 meter in lengte, 1,88 meter in breedte en 1,460 meter in hoogte bood de auto wendbaarheid en parkeergemak. In de loop der jaren heeft de Peugeot 108 verschillende updates en verbeteringen ondergaan om te blijven voldoen aan de veranderende eisen van de markt en de technologische vooruitgang. Hij is leverbaar geweest in verschillende carrosserievarianten, waaronder 3-deurs en 5-deurs versies, en heeft een reputatie opgebouwd als een betaalbare en toch stijlvolle keuze in het segment van compacte stadsauto’s. 

De Peugeot 108 blijft een populaire keuze voor stadsbewoners en automobilisten die op zoek zijn naar een efficiënte en praktische auto voor dagelijks gebruik. Zijn geschiedenis getuigt van de evolutie van Peugeot’s benadering van compacte auto’s en zijn voortdurende inzet voor het leveren van kwaliteit en prestaties in een compact pakket.

Wat is de prijs van een Peugeot 108?

De Peugeot 108 is een compacte stadsauto die zowel praktisch als betaalbaar is. Met een instapprijs van slechts € 10.740 voor de 1.0 e-VTi, biedt deze auto een aantrekkelijke optie voor stadsbewoners en budgetbewuste automobilisten. De 1.0 e-VTi is uitgerust met een efficiënte motor die zuinig is in het brandstofverbruik, wat betekent dat hij niet alleen vriendelijk is voor de portemonnee bij aanschaf, maar ook bij dagelijks gebruik. 

Voor wie extra deuren en gemak wil, is er de vijfdeurs 1.0 VTi ETG, die beschikbaar is voor € 12.490. Deze variant biedt meer toegang tot de achterbank en bagageruimte, wat handig kan zijn voor gezinnen of mensen die regelmatig passagiers meenemen. 

Ondanks zijn bescheiden prijskaartje biedt de Peugeot 108 moderne functies en een eigentijds ontwerp. Het is een auto die zowel geschikt is voor stedelijke avonturen als voor langere ritten, en hij blijft een populaire keuze voor wie op zoek is naar een compacte en betaalbare mobiliteitsoplossing.

Prijs Peugeot 108

Hoe kan de motorkap geopend worden van een Peugeot 108?

Om de motorkap van een Peugeot 108 te openen, bevindt zich meestal aan de bestuurderskant, vaak onder het dashboard, een knop of hendel die speciaal is ontworpen om de motorkap te ontgrendelen. Het proces begint met het indrukken van deze knop of het bedienen van de hendel. Ga dan naar het voorste deel van de auto en zoek met je vingers tussen de motorkap en het motorcompartiment naar de ontgrendelingsgreep. Zodra je deze greep omhoog trekt, zal de motorkap ontgrendelen en kun je deze voorzichtig openen om de motorruimte te bereiken. Wees uiterst voorzichtig tijdens dit proces om schade aan de motorkap of het voertuig te vermijden.

Hoe werkt de snelheidsbegrenzer van een Peugeot 108?

De snelheidsbegrenzer in een Peugeot 108 is ontworpen om de bestuurder te helpen bij het handhaven van een bepaalde snelheidslimiet tijdens het rijden. Om de snelheidsbegrenzer te activeren, moet de bestuurder de gewenste snelheid instellen via de bedieningsknoppen op het stuurwiel of het dashboard. Zodra de limiet is ingesteld, zal de auto proberen deze snelheid aan te houden. 

Als de bestuurder het gaspedaal indrukt om te versnellen, zal de auto niet sneller gaan dan de ingestelde snelheidslimiet. Om de snelheidsbegrenzer uit te schakelen, volstaat het meestal om het gaspedaal volledig in te drukken of een specifieke deactiveringsknop in te drukken. Deze functie is handig om snelheidslimieten te respecteren, maar de bestuurder moet altijd waakzaam blijven.