Geschiedenis van Renault

De geschiedenis van het automerk Renault is rijk en divers, met een erfenis die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw. In 1898 werd het bedrijf opgericht door Louis Renault, samen met zijn broers Marcel en Fernand, in Frankrijk. Al snel werd het merk bekend om zijn innovatieve ontwerpen en technologische doorbraken. In 1902 produceerde Renault zijn eerste auto, de “Renault Voiturette 1CV”. 

Tijdens de vroege jaren van de auto-industrie was Renault een pionier op verschillende gebieden, waaronder de ontwikkeling van de eerste productielijn voor auto’s. In de jaren 20 en 30 introduceerde het merk modellen die populair werden en hielpen bij het democratiseren van autorijden in Frankrijk en daarbuiten. Gedurende de 20e eeuw breidde Renault zijn productie uit naar verschillende soorten voertuigen, waaronder commerciële vrachtwagens en bussen. 

In 1965 lanceerde het bedrijf de Renault 16, die wordt beschouwd als een van de eerste moderne hatchbacks. In de jaren 80 en 90 vormde Renault allianties en partnerschappen, waaronder de samenwerking met Nissan. Dit leidde tot een wederzijdse uitwisseling van technologie en kennis, en Renault-Nissan groeide uit tot een van de grootste auto-allianties ter wereld. 

Renault heeft door de jaren heen verschillende iconische modellen geproduceerd, waaronder de Renault 5, Renault Clio en de luxueuze Renault Espace. Het merk heeft ook deelgenomen aan diverse motorsporten en heeft enkele opmerkelijke overwinningen behaald. Met een focus op elektrificatie en technologische innovatie blijft Renault een prominente speler in de auto-industrie, voortbouwend op een erfenis van meer dan een eeuw van ontwikkeling en vooruitgang.

Renault Geschiedenis

Waar staat Renault bekend om?

Renault heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een automerk met diverse specialisaties en expertisegebieden. Eén opvallend specialisatiegebied is de productie van elektrische voertuigen, waarbij modellen zoals de Renault Zoe vooruitstrevende technologie en duurzaamheid combineren. Daarnaast staat Renault bekend om zijn talent in het ontwerpen en produceren van compacte stadsauto’s, waarvan de Renault Clio een iconisch voorbeeld is, geliefd om zijn stijlvolle uiterlijk en efficiënte prestaties in stedelijke omgevingen. 

Voor liefhebbers van sportieve rijervaringen heeft Renault het submerk Renault Sport opgezet, dat zich toelegt op het creëren van high-performance modellen met verbeterde motoren, chassis en aerodynamica. Naast personenauto’s biedt Renault ook een scala aan bedrijfsvoertuigen, zoals de Renault Kangoo, die specifiek zijn ontworpen voor commerciële doeleinden. 

Deze bedrijfsvoertuigen zijn ontworpen om efficiënte transportoplossingen te bieden, of het nu gaat om het vervoeren van goederen of het uitvoeren van professionele taken. Al met al heeft Renault een rijke verscheidenheid aan specialisaties binnen de autosector, variërend van elektrische mobiliteit en stadsauto’s tot ruime gezinsvoertuigen, sportieve modellen en bedrijfsvoertuigen, waardoor het merk een breed scala aan klanten en behoeften kan bedienen.

Wat is de prijs van een Renault?

In Nederland kun je al achter het stuur van een Renault plaatsnemen voor een instapprijs van 21.825 euro. Met dit bedrag kun je specifiek kiezen voor de Renault Clio 1.0tce Equilibre met 67 kW vermogen. Deze uitvoering vertegenwoordigt de meest betaalbare Renault-optie in Nederland. Desondanks kunnen de prijzen van diverse Renault-modellen oplopen tot ongeveer 60.000 euro. 

Dit toont aan dat Renault een uitgebreid scala aan prijsklassen omvat, wat het merk toegankelijk maakt voor uiteenlopende budgetten en wensen. Van voordelige instapmodellen tot luxueuze voertuigen met geavanceerde functies en topprestaties, Renault biedt deze variëteit in prijsklassen. Deze diversiteit draagt bij aan het feit dat Renault een populaire keuze is binnen het autolandschap.

Prijs Renault

Hoe vervang je de batterij van een Renault sleutelkaart?

Een Renault sleutelkaart, ook wel bekend als een “key card,” is een modernere vorm van autosleutel die door Renault wordt gebruikt voor veel van hun voertuigen. Het is een elektronische sleutel die in plaats van een traditionele metalen sleutel wordt gebruikt om de auto te ontgrendelen, vergrendelen en starten. 

Bij de meeste Renault-modellen kun je de batterij van de sleutelkaart zelf vervangen door de behuizing te openen en de oude batterij te verwijderen voordat je een nieuwe plaatst. Als je echter niet zeker bent van het proces of als je twijfelt, is het raadzaam om de handleiding van je specifieke Renault-model te raadplegen of contact op te nemen met een officiële Renault-dealer om de juiste instructies te krijgen.

Welke Renault auto’s zijn volledig elektrisch?

Renault biedt diverse volledig elektrische modellen, waaronder de ZOE, een compacte hatchback ideaal voor stadsritten. De Twingo Electric, een elektrische variant van de stadsauto Twingo, en de Kangoo Z.E., een elektrische bedrijfswagen voor zowel vracht- als personenvervoer, zijn ook beschikbaar. Voor zakelijke behoeften is er de Master Z.E., een emissievrije bestelwagen. 

Bovendien kondigde Renault de Megane E-Tech Electric aan als onderdeel van hun elektrificatieplannen. Het aanbod van elektrische voertuigen kan veranderen, dus controleer de officiële website of neem contact op met een lokale dealer voor actuele informatie.

Wat kost de Renault Route Service?

De Renault Route Service is een pechhulpdienst die Renault aanbiedt aan haar klanten. Deze dienst is ontworpen om Renault-eigenaren bij te staan bij pech onderweg, variërend van mechanische problemen en lekke banden tot lege accu’s en andere noodsituaties die tot immobiliteit van het voertuig kunnen leiden. 

Oorspronkelijk is de Renault Route Service kosteloos voor alle Renault-bestuurders die zich binnen hun garantieperiode bevinden. Interessant is dat deze ondersteuning ook beschikbaar blijft nadat de garantieperiode is verlopen, op voorwaarde dat de auto regelmatig wordt onderhouden volgens de fabrieksrichtlijnen bij een erkende Renault-dealer.