Wat is een Audi A4?

De Audi A4, een symbool van Duitse precisie en luxe, combineert kracht en efficiëntie op verbluffende wijze. Met een indrukwekkend maximaal vermogen van 110 kW (150 pk) en een koppel van 270 Nm, biedt deze auto een opwindende rijervaring. Maar dat is niet alles, want de Audi A4 heeft ook het energielabel B, wat betekent dat hij milieubewust en zuinig is. 

Wat betreft zijn afmetingen meet de Audi A4 4,73 meter in lengte, 1,84 meter in breedte en 1,43 meter in hoogte, waardoor hij de perfecte balans vindt tussen elegantie en ruimte. En als het aankomt op prestaties, levert deze auto met gemak met een topsnelheid van 219 kilometer per uur. 

Of je nu op de snelweg rijdt of door de stad navigeert, de Audi A4 biedt een soepele, comfortabele en krachtige rit, waarbij geen detail over het hoofd is gezien in zijn ontwerp en technologie. Dit is waar innovatie en stijl samenkomen voor een buitengewone rijervaring.

Wat is een Audi A4

Audi A4 geschiedenis

De geschiedenis van de Audi A4 is een boeiend verhaal van evolutie en innovatie binnen de wereld van compacte luxe sedans. De Audi A4 zag voor het eerst het daglicht in 1994 als opvolger van de Audi 80. Het was een belangrijk keerpunt voor Audi, omdat het de overstap markeerde naar een nieuwe benaming voor hun middenklasse sedan. 

De eerste generatie, bekend als de B5, introduceerde een eigentijds ontwerp en geavanceerde technologieën voor zijn tijd. In de loop der jaren werden er talloze generaties van de Audi A4 uitgebracht, waaronder de B6, B7, B8 en de huidige B9-generatie. Elk van deze generaties bracht verbeteringen in prestaties, comfort en technologie, en Audi’s befaamde quattro vierwielaandrijving werd een kenmerkende eigenschap van de A4-modellen. 

Naast traditionele benzine- en dieselversies evolueerde de Audi A4 om aan de groeiende vraag naar milieubewuste mobiliteit te voldoen. Audi introduceerde hybride- en elektrische varianten, waaronder de Audi A4 TFSI e en de volledig elektrische Audi A4 e-tron. 

Gedurende zijn geschiedenis heeft de Audi A4 een reputatie opgebouwd als een toonaangevende keuze in het segment van compacte luxe sedans. Het combineert verfijning, sportiviteit en geavanceerde technologieën en blijft een belangrijk model in het Audi-portfolio. De Audi A4 heeft zich bewezen als een icoon van Duitse ingenieurskunst en blijft evolueren om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van autokopers wereldwijd.

Wat is de prijs van een Audi A4?

De Audi A4 is verkrijgbaar in een breed scala aan configuraties, waardoor er voor vrijwel elke autoliefhebber een geschikte optie is. De prijzen van de Audi A4 beginnen doorgaans rond de 50.000 euro, maar de mogelijkheden voor personalisatie en toevoeging van extra functies en opties kunnen de prijs op laten lopen tot wel 70.000 euro of zelfs meer. 

Bij het kiezen van een Audi A4 kun je selecteren uit verschillende motoren, interieurafwerkingen, technologische upgrades en premium accessoires. Hierdoor kun je jouw Audi A4 aanpassen aan jouw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een sportieve rijervaring, geavanceerde veiligheidsfuncties of luxe extra’s, er is altijd een Audi A4-configuratie die aan je verwachtingen voldoet.

Prijs Audi A4

Hoelang gaat een Audi A4 mee?

Een Audi A4 staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor hij over het algemeen lang meegaat. De levensduur van een Audi A4 kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals onderhoud, rijgewoonten en de specifieke modelgeneratie. Over het algemeen kun je verwachten dat een goed onderhouden Audi A4 gemakkelijk meer dan 200.000 kilometer kan afleggen voordat belangrijke mechanische problemen zich voordoen. 

Met regelmatig onderhoud en zorgvuldig rijden, kunnen sommige Audi A4-modellen zelfs de 300.000 kilometer of meer bereiken voordat ze merkbare tekenen van slijtage vertonen. Het is echter van cruciaal belang om het voorgeschreven onderhoudsschema van de fabrikant te volgen en eventuele problemen tijdig aan te pakken om de levensduur van je Audi A4 te maximaliseren. Over het algemeen is de Audi A4 een auto die, met de juiste zorg en aandacht, jarenlang betrouwbaarheid en rijplezier kan bieden.

Waar zit de interieurfilter van een Audi A4?

De interieurfilter van een Audi A4 bevindt zich doorgaans in de buurt van het dashboard aan de passagierszijde van de auto. Om toegang te krijgen tot de filter, moet je het handschoenenkastje openen en eventuele inhoud eruit verwijderen. Vervolgens zoek je naar beugels of clips aan de zijkant van het handschoenenkastje en druk je deze in of verwijder je ze om het kastje volledig te laten zakken. Hierdoor kun je het compartiment bereiken waar de interieurfilter zich bevindt. Verwijder de oude filter voorzichtig en plaats de nieuwe filter op dezelfde positie. Sluit het deksel zorgvuldig en zorg ervoor dat alle clips of beugels stevig vastzitten.

Waar zitten de zekeringen van een Audi A4?

De zekeringen in een Audi A4 bevinden zich op twee belangrijke locaties. De eerste zekeringkast bevindt zich in het interieur, meestal aan de bestuurderszijde, in de buurt van het dashboard of de stuurkolom. Om toegang te krijgen, moet je mogelijk een klepje openen. De tweede zekeringkast bevindt zich in het motorcompartiment aan de passagierszijde, nabij de batterij, meestal onder een beschermende kap.