Wat is een Volkswagen Passat?

De Volkswagen Passat is een bekende en geliefde auto in het middelgrote sedan-segment en staat bekend om zijn ruime interieur, praktische functies en indrukwekkende prestaties. Met een bagageruimte van 650 liter biedt de Passat voldoende opslagruimte voor bagage en boodschappen, en als de achterbank wordt neergeklapt, groeit de laadruimte zelfs tot 1.780 liter, waardoor hij geschikt is voor grotere ladingen. 

De afmetingen van de Passat zijn indrukwekkend met een lengte van 4.76 meter, een breedte van 1.83 meter en een hoogte van 1.47 meter. Deze royale afmetingen vertalen zich in een ruim interieur voor bestuurders en passagiers. Onder de motorkap biedt de Passat een krachtige motor met een maximumvermogen van 85 kW (115 pk) en een indrukwekkend maximumkoppel van 172 Nm, waardoor hij vlot accelereert en gemakkelijk hoge snelheden kan bereiken. 

Het gemiddelde brandstofverbruik van 8,4 l/100 km (1 op 11,9) biedt een goede balans tussen prestaties en efficiëntie. Met een maximale snelheid tussen de 220 en 224 km/u toont de Passat zijn potentieel voor snelwegritten. Kortom, de Volkswagen Passat combineert ruimte, prestaties en efficiëntie tot een aantrekkelijke en veelzijdige keuze voor automobilisten.

Wat is een Volkswagen Passat

Volkswagen Passat geschiedenis

De geschiedenis van de Volkswagen Passat is een verhaal van succes en evolutie binnen het middelgrote sedan- en stationwagensegment. De Passat zag het levenslicht voor het eerst in 1973, en sindsdien heeft het model verschillende generaties doorgemaakt. 

De oorspronkelijke Passat, ook wel bekend als de Volkswagen Dasher in sommige markten, werd geïntroduceerd als opvolger van de Volkswagen Type 3. Het was een voorwielaangedreven voertuig, wat destijds een opvallende keuze was voor Volkswagen, dat voornamelijk bekend stond om zijn achterwielaangedreven modellen. 

De Passat bracht echter succes met zijn modernere ontwerp en efficiënt gebruik van ruimte. In de loop der jaren onderging de Passat verschillende gedaantewisselingen en updates om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van de markt. Het model evolueerde van een compacte sedan naar een meer ruime en comfortabele middenklasser. 

Tegenwoordig wordt de Passat wereldwijd aangeboden in verschillende carrosserievarianten, waaronder sedan en stationwagen. Een van de belangrijkste kenmerken van de Passat is zijn balans tussen comfort, prestaties en kwaliteit, wat het tot een populaire keuze heeft gemaakt voor gezinnen en zakelijke gebruikers. 

Met de introductie van geavanceerde technologieën en hybride aandrijvingsopties heeft de Passat zich aangepast aan moderne normen voor efficiëntie en milieubewustzijn. De Volkswagen Passat blijft een iconische en betrouwbare keuze in de autowereld, met een rijke geschiedenis van meer dan vier decennia.

Wat is de prijs van een Volkswagen Passat?

De prijs van de Volkswagen Passat kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de gekozen carrosserievariant, motorisering en opties. Over het algemeen begint de basisprijs voor een standaard Volkswagen Passat in Europa rond de € 45.000 en kan oplopen tot € 55.000 of meer voor de meest luxe en volledig uitgeruste versies. Het is belangrijk op te merken dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de markt en de valuta, en dat extra opties en pakketten de prijs kunnen verhogen.

Prijs Volkswagen Passat

Wat weegt een Volkswagen Passat?

Het gewicht van een Volkswagen Passat kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de carrosserievariant, de motorisering en de uitrustingsopties. Over het algemeen varieert het kerkgewicht van een standaard Volkswagen Passat tussen ongeveer 1.379 kilogram en 1.660 kilogram. De sedan-versies van de Passat hebben meestal een lager gewicht in vergelijking met de stationwagen (Variant) versies, omdat deze laatste over het algemeen groter zijn en meer bagageruimte bieden.

Welke problemen komen vaak voor bij een Volkswagen Passat?

Sommige veelvoorkomende problemen die bij bepaalde Volkswagen Passat-modellen en generaties kunnen voorkomen, zijn onder andere elektrische storingen, waarbij sensoren, elektrische ramen en het infotainmentsysteem problemen kunnen vertonen. Daarnaast zijn er meldingen geweest van distributiekettingproblemen, wat kan leiden tot motorproblemen en kostbare reparaties. Turbo- en EGR-klep problemen kunnen zich voordoen, wat kan resulteren in vermogensverlies en emissieproblemen. Soms zijn er ook transmissieproblemen, zoals schokkerig schakelen, gemeld.