Wat is een Opel MokkaWat is een Opel Mokka?

De Opel Mokka is een veelzijdige crossover die indruk maakt met zijn innovatieve functies en uitstekende prestaties. Een van de opvallende kenmerken van de Mokka is zijn uiterst handige draaicirkel van slechts 11,1 meter, waardoor manoeuvreren in stedelijke omgevingen moeiteloos is.

Wat betreft brandstofefficiëntie, biedt de Mokka een gemiddeld verbruik van 7,2 liter per 100 kilometer, wat zorgt voor kosteneffectief rijden zonder in te leveren op kracht. De royale kofferbak met een inhoud van 356 liter biedt voldoende ruimte voor bagage en boodschappen, waardoor de Mokka perfect is voor avontuurlijke uitstapjes en dagelijkse boodschappen.

De Opel Mokka wordt geleverd met een scala aan krachtige motoren, waaronder de 1.2 Turbo benzinemotoren en een 1.5 dieselmotor. Deze motoren leveren vermogens variërend van 75 tot 100 kW, waardoor je kunt kiezen voor de perfecte balans tussen prestaties en efficiëntie. Met een maximale snelheid tussen de 150 en 200 kilometer per uur, biedt de Mokka ook op de snelweg een soepele en responsieve rijervaring. Kortom, de Opel Mokka is een moderne crossover die indruk maakt met zijn veelzijdigheid, zuinigheid en prestaties.

Opel Mokka geschiedenis

De Opel Mokka, geïntroduceerd in 2012, is een compacte crossover-SUV die deel uitmaakt van het Opel-productaanbod. Het model debuteerde op de Autosalon van Genève in 2012 en was een belangrijke stap voor Opel in het populaire segment van compacte SUV’s.

De eerste generatie Mokka, die tot 2019 in productie was, werd aangedreven door verschillende benzinemotoren en dieselmotoren, en bood klanten keuzemogelijkheden op het gebied van aandrijving en vermogen. Met zijn compacte formaat was de Mokka populair vanwege zijn wendbaarheid en praktische interieur.

In 2016 werd de Mokka X geïntroduceerd, een facelift-versie van de oorspronkelijke Mokka, met bijgewerkte styling en technologie.

Een belangrijk keerpunt voor de Opel Mokka kwam in 2020 met de introductie van de tweede generatie. Deze nieuwe Mokka onderscheidde zich door zijn opvallende en moderne design, inclusief de kenmerkende “Vizor” voorkant van Opel. De tweede generatie bood ook elektrische aandrijfopties, waaronder de volledig elektrische Opel Mokka-e, waarmee Opel zijn inzet voor duurzame mobiliteit benadrukte.

De Opel Mokka heeft een lange geschiedenis van het aanspreken van klanten die op zoek zijn naar een compacte, stijlvolle crossover met diverse aandrijfopties en moderne technologieën, en het blijft een belangrijk model in het Opel-aanbod, aangepast aan de veranderende eisen van de markt en de toenemende focus op elektrificatie.

Wat is de prijs van een Opel Mokka?

De prijs van de Opel Mokka is een aantrekkelijke factor voor autoliefhebbers op zoek naar een moderne compacte SUV. Dit veelzijdige model begint met een instapprijs vanaf € 29.500, waardoor het betaalbaar is voor een breed scala aan potentiële kopers. Met deze prijsklasse wordt de Mokka een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een compacte crossover met moderne functies en stijl.

Voor degenen die op zoek zijn naar extra functies en luxe, biedt de Mokka ook varianten met een iets hogere prijs, met de duurste configuraties die rond de € 35.699 beginnen. Deze hoger geprijsde versies kunnen worden geleverd met geavanceerde technologieën, premium interieurmaterialen en extra comfortfuncties, wat een hoogwaardige rijervaring biedt voor wie dat wenst.

Prijs Opel Mokka

Waar wordt de Opel Mokka geproduceerd?

Afhankelijk van het gebied en de marktbehoeften wordt de Opel Mokka op een aantal locaties over de hele wereld geproduceerd. Voor de productie worden verschillende fabrieken van Opel en het moederbedrijf Stellantis gebruikt. Sommige oudere versies van de Opel Mokka voor Europa werden gemaakt in fabrieken in Duitsland, waaronder die in Eisenach en Saragossa, Spanje. De fabriek van Opel in het Franse Poissy produceerde de tweede versie van de Mokka, die in 2020 zijn debuut maakte. Daarnaast kan de Opel Mokka in eigen land worden geproduceerd voor verschillende markten buiten Europa om aan de lokale vraag te voldoen. Dit toont de wereldwijde aanwezigheid en productiemogelijkheden van Opel en Stellantis.

Hoeveel weegt een Opel Mokka?

Over het algemeen varieert het gewicht van een Opel Mokka van 1.170 tot 1.195 kilo, afhankelijk van het model en de kenmerken van de auto. Opties, motoren, transmissies en andere elementen die het totale gewicht van de auto kunnen veranderen, kunnen dit gewichtsverschil veroorzaken. Het gewicht van de Mokka kan schommelen op basis van de modelgeneratie, omdat de opeenvolgende versies verschillende bouwmaterialen en technologieën kunnen gebruiken die het totale gewicht kunnen beïnvloeden.