Wat is een BMW 5-serie?

De BMW 5-serie is een waar icoon binnen het premium segment van de automobielindustrie. Met een imposant gewicht van 1800 kg en een krachtige motor die tot 150 kW vermogen levert, belichaamt dit luxueuze voertuig de perfecte combinatie van stijl en prestaties. 

Met een maximaal koppel van 330 Nm biedt de BMW 5-serie indrukwekkende trekkracht en acceleratie, waardoor hij moeiteloos elke uitdaging op de weg aankan. Deze statige sedan heeft een lengte van 5,060 meter, een breedte van 1,900 meter en een hoogte van 1,515 meter, wat resulteert in een evenwichtige en elegante uitstraling. De BMW 5-serie belichaamt luxe en comfort, zowel voor bestuurder als passagiers. 

Met een indrukwekkende topsnelheid van 225 kilometer per uur en geavanceerde rijtechnologieën, levert de BMW 5-serie een buitengewone rijervaring. Of je nu op de snelweg cruiset of door bochtige wegen manoeuvreert, deze auto biedt ultieme controle en prestaties, terwijl hij tegelijkertijd een verfijnde uitstraling behoudt die de standaard zet voor executive sedans. De BMW 5-serie is echt een symbool van luxe, comfort en innovatie binnen de autowereld.

Wat is een BMW 5-serie

BMW 5-serie geschiedenis

De geschiedenis van de BMW 5-serie is een verhaal van evolutie en succes binnen het premiumsegment van de auto-industrie. Het begon allemaal in 1972, toen BMW de eerste generatie van de 5-serie introduceerde als opvolger van de “New Class” sedans. De 5-serie werd al snel een toonaangevend model in zijn klasse, vanwege zijn uitstekende combinatie van prestaties, luxe en innovatie. 

In de daaropvolgende decennia heeft de BMW 5-serie talloze herontwerpen en technologische verbeteringen ondergaan. Elk nieuwe generatie bouwde voort op het succes van zijn voorganger en bracht geavanceerde technologieën en motoren met zich mee. Het model evolueerde van een sportieve sedan naar een veelzijdige reeks carrosserievarianten, waaronder Touring (stationwagen) en Gran Turismo (coupé-achtige sedan). 

De 5-serie staat bekend om zijn kenmerkende rijervaring en premium interieur, terwijl het ook de norm heeft gezet voor geavanceerde technologische functies en veiligheidssystemen. Door de jaren heen heeft de BMW 5-serie zich gevestigd als een symbool van prestige en innovatie, en het blijft een van de meest gewaardeerde modellen in het portfolio van BMW.

Wat is de prijs van een BMW 5-serie?

De prijs van de BMW 5-serie varieert afhankelijk van het specifieke model en de uitvoering. De instapprijs voor de nieuwe BMW 5 Serie begint bij € 65.081 euro voor het 520i-model. Voor degenen die de voorkeur geven aan een dieseloptie, begint de prijs vanaf € 74.002 euro (of € 79.340 euro voor het xDrive-model). Voor de meer milieubewuste kopers is er ook de BMW i5, die begint bij een prijs van € 77.572 euro. Het is echter belangrijk op te merken dat de uiteindelijke prijs kan variëren op basis van aanvullende opties, accessoires en andere specificaties die je aan je BMW 5-serie toevoegt

Prijs BMW 5-serie

Verbruik BMW 5-serie

Het gemiddelde verbruik voor de BMW 5-serie ligt doorgaans rond de 5,4 liter per 100 kilometer (5,4 l/100 km) volgens de fabrikant. Dit cijfer kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals de gekozen motor, de rijomstandigheden, het rijgedrag van de bestuurder en de aanwezigheid van brandstofbesparende technologieën, zoals hybride aandrijving of mild-hybrid systemen. BMW biedt doorgaans verschillende motoropties aan voor de 5-serie, waaronder krachtige benzinemotoren, dieselmotoren en zelfs plug-in hybride varianten, die verschillende niveaus van brandstofefficiëntie bieden.

Waar zit de accu bij de BMW 5-serie?

Bij de BMW 5-serie is de accu doorgaans geplaatst in de motorruimte aan de voorzijde van de auto. De exacte plaatsing van de accu kan echter variëren afhankelijk van het specifieke model en de motorvariant. In veel gevallen bevindt de accu zich aan de rechterkant van de motorruimte (passagierszijde), maar voor gedetailleerde informatie over de exacte locatie van de accu in jouw specifieke BMW 5-serie, is het raadzaam om de handleiding te raadplegen of contact op te nemen met een erkende BMW-dealer.

Wat kan ik doen als het alarm maar blijft afgaan bij de BMW 5-series?

Als het alarm van je BMW 5-serie voortdurend afgaat, kan dit frustrerend zijn, maar er zijn stappen om het op te lossen. Controleer eerst op een duidelijke oorzaak, zoals een inbraakpoging, niet goed gesloten deuren, of beweging rond de auto. Probeer de afstandsbediening of sleutel in het bestuurdersportier om te draaien om het alarm uit te schakelen. Blijft het afgaan zonder duidelijke reden, kan een zwakke batterij in de afstandsbediening, beschadigde bedrading, softwarefouten, interferentie van externe bronnen, of accuproblemen de oorzaak zijn. Raadpleeg bij aanhoudende problemen een erkende BMW-dealer of monteur voor grondiger onderzoek en reparatie.