Wat is een Peugeot 2008?

De Peugeot 2008 is een veelzijdige en compacte crossover die indruk maakt met zijn ruimte en prestaties. Met een koffervolume variërend van 405 tot 1467 liter biedt deze auto voldoende bagageruimte voor al je avonturen, of je nu op weg bent naar een weekendje weg of gewoon dagelijkse boodschappen doet. 

Verder heeft de Peugeot 2008 een lengte van 4,3 meter, een breedte van 1,77 meter en een hoogte van 1,53 meter. Daarnaast biedt hij comfortabele zitplaatsen voor vijf personen, waardoor hij ideaal is voor gezinsuitjes. Onder de motorkap kun je kiezen uit verschillende vermogensopties, variërend van 100 tot 155 pk. 

Deze krachtige motor stelt de Peugeot 2008 in staat om een indrukwekkende topsnelheid van 206 kilometer per uur te bereiken, en hij kan van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren in slechts 8,9 seconden. Kortom, de Peugeot 2008 is een dynamische en ruime crossover die zowel praktisch als plezierig is om te rijden, met voldoende kracht en prestaties om elke rit spannend te maken.

Wat is een Peugeot 2008

Peugeot 2008 geschiedenis

De Peugeot 2008, een veelzijdige compacte SUV, maakte zijn debuut in 2013 en markeerde een belangrijk moment in de geschiedenis van Peugeot. Als onderdeel van de groeiende trend naar compacte crossovers, was de 2008 bedoeld om de stedelijke wendbaarheid van een hatchback te combineren met de robuuste uitstraling van een SUV. 

Bij de lancering bood de Peugeot 2008 een reeks benzinemotoren en dieselopties, waardoor klanten konden kiezen op basis van hun brandstofvoorkeur en rijgedrag. De combinatie van een verfijnde rijervaring en een eigentijds ontwerp zorgde ervoor dat de 2008 snel populair werd in Europa en andere markten. In 2020 zette Peugeot een belangrijke stap richting duurzaamheid door de Peugeot e-2008 te introduceren, een volledig elektrische variant met een indrukwekkend bereik en milieuvriendelijke prestaties. 

Dit elektrische model speelde een rol in Peugeots streven naar een groenere toekomst. De Peugeot 2008 heeft sindsdien voortdurend vernieuwd en geüpdatet om aan de veranderende eisen van consumenten en emissienormen te voldoen. Het blijft een belangrijk model in Peugeots line-up, en de combinatie van stijl, technologie en efficiëntie heeft het tot een gewilde keuze gemaakt voor automobilisten die op zoek zijn naar een compacte SUV die aan hun behoeften voldoet. Met zijn geschiedenis van evolutie en aanpassing belichaamt de Peugeot 2008 de voortdurende innovatie van het merk.

Wat is de prijs van een Peugeot 2008?

De prijsrange voor de Peugeot 2008 begint bij een instapprijs van 30.000 euro, waardoor dit model toegankelijk is voor een breed scala aan autoliefhebbers. Peugeot heeft een uitgebreid assortiment van de 2008 samengesteld, bestaande uit in totaal 19 verschillende versies, zodat er voor iedere smaak en behoefte een geschikte keuze is. Aan de bovenkant van het prijsspectrum bevindt zich de meest luxe variant, die verkrijgbaar is voor een prijs van 43.900 euro. Dit gevarieerde aanbod stelt kopers in staat om de Peugeot 2008 aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren en budget. 

Of je nu op zoek bent naar een betaalbare instapversie of juist naar de meest geavanceerde en uitgeruste uitvoering, de Peugeot 2008 biedt diverse opties om aan de eisen van elke autoliefhebber te voldoen. Met deze brede prijsvariatie en keuzemogelijkheden wil Peugeot zorgen dat de Peugeot 2008 een aantrekkelijke en veelzijdige optie is voor autokopers, ongeacht hun financiële situatie of specifieke wensen.

Prijs Peugeot 2008

Verbruik van de Peugeot 2008

De Peugeot 2008 staat bekend om zijn efficiëntie en indrukwekkende brandstofverbruik, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bewuste automobilisten. Met een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 15,5, biedt deze compacte SUV een uitstekende balans tussen prestaties en zuinigheid. 

Dit indrukwekkende brandstofrendement wordt mede mogelijk gemaakt door de geavanceerde technologieën die in de Peugeot 2008 zijn geïntegreerd, zoals efficiënte motoren, aerodynamisch ontwerp en geoptimaliseerde transmissies. Hierdoor kunnen bestuurders genieten van een soepele en responsieve rijervaring zonder zich al te veel zorgen te maken over frequente tankstops.

Hoe werkt de cruisecontrol bij de Peugeot 2008?

De cruisecontrol in de Peugeot 2008 is een handige functie die het rijden op lange afstanden comfortabeler en efficiënter maakt. Het systeem werkt door de bestuurder in staat te stellen een gewenste snelheid in te stellen, waarna de auto automatisch die snelheid handhaaft zonder dat de bestuurder het gaspedaal hoeft in te drukken. 

Dit is vooral handig op snelwegen en lange rechte wegen. De bediening van de cruisecontrol is meestal te vinden op het stuurwiel, waar de bestuurder de snelheid kan instellen en activeren. De Peugeot 2008 is vaak uitgerust met geavanceerde functies zoals adaptieve cruisecontrol, die automatisch de afstand tot het voorliggende voertuig regelt en indien nodig vertraagt of versnelt.

Waar staat het chassisnummer van de Peugeot 2008?

Het chassisnummer van een Peugeot 2008 bevindt zich op verschillende plaatsen binnen de auto, en de exacte locatie kan variëren afhankelijk van het productiejaar en model. Een van de meest voorkomende plaatsen waar je het chassisnummer kunt vinden, is aan de onderkant van de voorruit, aan de bestuurderszijde. Dit nummer is vaak goed zichtbaar vanaf de buitenkant van de auto, en je kunt het lezen door naar het dashboard te kijken, net achter het stuurwiel. 

Daarnaast kun je het chassisnummer ook vinden in het motorcompartiment, meestal aan de rechterkant van de motorruimte, op een metalen plaatje. In sommige gevallen is het ook te vinden in de deuropening aan de bestuurderszijde of in het interieur van de auto, bijvoorbeeld op het dashboard, in de buurt van de voorruit. 

Het chassisnummer is een unieke identificatiecode voor de auto en wordt vaak gebruikt voor registratie, verzekering en andere administratieve doeleinden. Het is belangrijk om dit nummer te kennen en te kunnen vinden, omdat het kan worden vereist bij verschillende auto-gerelateerde procedures.