Wat is een Volvo XC40?

De Volvo XC40, een compacte SUV met Scandinavische flair, biedt een harmonieuze mix van stijl, veelzijdigheid en moderne technologieën. Met voldoende ruimte voor vijf passagiers biedt deze SUV comfortabele en ruime zitplaatsen voor alle inzittenden. 

Achter de tweede rij zitplaatsen bevindt zich een royale bagageruimte van maar liefst 452 liter, waardoor de XC40 ideaal is voor dagelijkse avonturen en langere reizen. Onder de motorkap van de XC40 schuilt een krachtige aandrijflijn met een vermogen van 120 kW, wat zorgt voor vlotte acceleratie en indrukwekkende prestaties op de weg. 

Met een hoogte van 1,65 meter, een breedte van 1,86 meter en een lengte van 4,44 meter biedt de XC40 een uitgebalanceerd formaat dat zowel geschikt is voor stadsmanoeuvres als voor snelwegcruises. De SUV kan een topsnelheid van 180 kilometer per uur bereiken, waardoor hij zowel krachtig als efficiënt is. 

In essentie belichaamt de Volvo XC40 de moderne SUV met zijn ruimte, comfort en technologische innovaties, waardoor hij een populaire keuze is voor wie op zoek is naar een veelzijdige en luxueuze rijervaring.

 

Wat is de Volvo XC40

Volvo XC40 geschiedenis

De Volvo XC40 betrad de automarkt als een verfrissende nieuwkomer in het compacte SUV-segment. De eerste generatie werd geïntroduceerd in 2017, en vanaf het begin vestigde deze compacte SUV zich als een opvallende keuze binnen het Volvo-portfolio. De XC40 wordt vaak geprezen om zijn innovatieve ontwerp en praktische functionaliteit. 

Het model wordt geleverd met talloze slimme functies, waaronder de kenmerkende ‘Thor’s Hammer’-koplampen en een ruim en goed ontworpen interieur dat plaats biedt aan vijf passagiers. Een opvallend kenmerk van de XC40 is zijn uitgebreide selectie van motoren, waaronder benzine-, diesel- en elektrische varianten, wat resulteert in een brede keuze aan aandrijfopties om aan verschillende behoeften te voldoen. 

Het model maakte ook indruk met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, typisch voor Volvo, zoals geavanceerde rijhulpsystemen. De XC40 heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel ‘European Car of the Year’ in 2018, waardoor zijn positie als een van de meest gewaardeerde compacte SUV’s op de markt werd bevestigd. 

Sindsdien heeft Volvo het model blijven updaten en uitbreiden met nieuwe technologische functies en duurzame aandrijfopties, waardoor het de steeds veranderende eisen van de moderne autokopers blijft bijhouden en zijn reputatie als een innovatieve en aantrekkelijke compacte SUV behoudt.

Prijs van de Volvo XC40

Met een startprijs van 44.830 euro kun je al plaatsnemen achter het stuur van een Volvo XC40. Deze prijs markeert het instapmodel van de XC40-reeks, met verschillende configuratie-opties beschikbaar om aan individuele voorkeuren te voldoen. 

De prijs van de Volvo XC40 kan variëren afhankelijk van de gekozen motor, uitrusting en eventuele extra opties die je selecteert. Naast het basismodel biedt Volvo ook andere varianten van de XC40 aan, waaronder hybride en volledig elektrische modellen, die doorgaans een iets hogere prijs hebben vanwege hun geavanceerde technologie en milieuvriendelijke aandrijfsystemen. 

Het is belangrijk op te merken dat de prijs van een auto vaak kan worden beïnvloed door lokale belastingen, subsidies voor milieuvriendelijke voertuigen en andere factoren, dus het is raadzaam om de exacte prijs en beschikbaarheid bij een Volvo-dealer in jouw regio te verifiëren. 

Over het algemeen staat de Volvo XC40 bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt hij een scala aan functies en opties voor een breed scala aan autokopers.

Hoe zuinig is de Volvo XC40?

De Volvo XC40 wordt gemiddeld geadverteerd met een verbruik van 1 op 20, wat neerkomt op 5 liter brandstof per 100 kilometer. In de praktijk blijkt echter dat het werkelijke verbruik iets hoger ligt, namelijk ongeveer 1 op 14,5, wat neerkomt op ongeveer 6,9 liter brandstof per 100 kilometer. Dit betekent dat de XC40 in de praktijk iets meer brandstof verbruikt dan aanvankelijk geadverteerd, afhankelijk van de rijomstandigheden en rijgedrag.

Zuinig Volvo XC40

Welke laadpaal heb ik nodig voor de Volvo XC40 Hybrid?

Voor het opladen van de Volvo XC40 Hybrid is een geschikte laadpaal van cruciaal belang om de oplaadervaring zo efficiënt en handig mogelijk te maken. In dit geval is een EV Laadbox van het Type 2, 3 fase, 16A bijzonder geschikt als laadpaal voor de Volvo XC40 Hybrid. 

Deze specificaties bieden de juiste spanning en stroomsterkte om de batterij van de XC40 Hybrid op te laden met een acceptabele laadsnelheid. De Type 2-aansluiting is een veelgebruikte standaard voor elektrische voertuigen en is compatibel met de XC40 Hybrid. Het feit dat het een 3-fase laadpaal is, zorgt voor een efficiëntere stroomtoevoer, wat het opladen versnelt in vergelijking met enkelfasige laadpalen. 

Met een stroomsterkte van 16A is het geschikt voor de meeste huishoudelijke elektrische installaties. Het is echter raadzaam om een erkende elektricien te raadplegen en de laadpaal te laten installeren om te zorgen voor een veilige en betrouwbare laadoplossing voor je Volvo XC40 Hybrid.

Is de Volvo XC40 een SUV?

De Volvo XC40 is inderdaad een SUV (Sport Utility Vehicle). Het is een compacte luxe-SUV die wordt geproduceerd door het Zweedse automerk Volvo. De XC40 valt in het subcompacte SUV-segment en is ontworpen om zowel stedelijke als avontuurlijke rijomgevingen aan te kunnen. 

De SUV-kenmerken van de XC40 omvatten een verhoogde zitpositie, ruimte voor passagiers en bagage, en beschikbare vierwielaandrijving. Het model heeft een eigentijds ontwerp en biedt een breed scala aan functies en technologieën die kenmerkend zijn voor Volvo, waardoor het een populaire keuze is voor autokopers die op zoek zijn naar zowel stijl als functionaliteit in een compacte SUV.