Heb je een nieuwe auto aangeschaft en wil je daarom een Univé autoverzekering afsluiten? Het hebben van een verzekering voor jouw voertuig is een wettelijke verplichting. Er is dus geen ontkomen aan! Alleen is het lang niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. Er zijn een groot aantal dekkingsmogelijkheden, je kunt aanvullende opties toevoegen en het eigen risico veranderen aan de hand van jouw financiële situatie. Je ziet door de bomen het bos niet meer en maakt wellicht de verkeerde keuze. Maar hoe kan je dan wel de juiste keuze maken? En welke stappen doorloop je voor het afsluiten van een verzekering? Na het lezen van onderstaande informatie ben je goed voorbereid voor jouw volgende verzekering.
De informatie over de auto verzamelen
Voor jouw Univé autoverzekering moet je als eerste jouw behoeften en jouw auto goed kennen. Afhankelijk van de behoeften krijg je namelijk een geheel andere verzekeringsoptie die beter bij je past. Jouw auto speelt hier ook een grote rol in. Zorg dat je weet welke auto je in jouw bezit hebt, wat het bouwjaar is en wat de waarde is van het voertuig. Dit geeft jou namelijk al een beter beeld over de dekking die hier beter bij past. Ook biedt de informatie over de auto nieuwe inzichten in de maandpremie die je moet betalen. Een verzekeringsmaatschappij verhoogt de premie als je een snelle sportauto hebt, maar ook als je voor een uitgebreidere verzekering kiest als je een gloednieuwe auto hebt.
De dekking voor jouw verzekering
Het is dan tijd om naar de dekking te kijken. De WA-verzekering is de wettelijke verplichting. De wettelijke aansprakelijkheid zorgt dat de aansprakelijkheidsclaims goed afgehandeld worden en je zelf niet voor hoge kosten komt te staan. Je kunt het ook zien als de basis van alle verzekeringen. Vanuit deze basis kun je het verder uitbreiden. Wil je de schade aan jouw eigen voertuig door diefstal, brand of natuurrampen vergoed hebben? Dan kun je voor beperkt casco kiezen. Als je de schade aan jouw eigen voertuig ook gedekt wilt hebben tijdens een ongeval, zelfs als het jouw eigen schuld is, dan kies je juist weer voor allrisk. Dit is de duurste dekking, maar je krijgt er wel veel voor terug op de momenten dat je het nodig hebt.
Aanvullende dekkingen en financiën
Nog voordat je de WA-verzekering of een van de andere verzekeringen afsluit, is het aan te raden om de aanvullende dekkingen onder de loep te nemen. Je kunt bij deze aanvullende opties denken aan pechhulp, een inzittendenverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Overweeg ook hoe veel je wilt betalen als eigen risico. Dit bedrag moet je betalen voordat de verzekering de vergoeding aan jou uitkeert. Het is een bedrag dat je dus moet kunnen dragen in het geval van schade. Pas als alles helder is, vul je het aanvraagformulier in en wacht je op de goedkeuring. Na het betalen van de premie gaat jouw verzekering in en kun je de weg op.